България Ер с нова дестинация от София!

Ето че България Ер обяви нова дестинация от София. Всъщност има нещо интересно в нея, защото в един ден две авиокомпании пуснаха разписания на сайта си за нея и се разбра, че ще стартират полети до там официално. Става въпрос за Санкт Петербург, така че ще има конкуренция по линията. А както знаем, това води и до по-ниски цени.

Другата авиокомпания, която обяви полети София-Санкт Петербург е Уизеър, като новината можете да видите тук – цък!

България Ер вече има полети до Русия, като става въпрос за московското летище Шереметиево. Ето и какво споделят от авиокомпанията:

Билетите за новата лининя вече са в продажба, като до 16 февруари са и на промоционални цени от 220 евро за двупосочен билет.

Полетите от София до Санкт Петербург и обратно ще се изпълняват всяка сряда и събота, като първият от тях стартира на 18 април. Осигурени са и удобни връзки с тръгване от Варна и Бургас за пасажерите от българското Черноморие. На разположение за пътуващите е и възможност да летят от София до Санкт Петербург, но да планират връщането си от Москва към България, както и в обратната комбинация.

В стойността на всички самолетни билети по линията между София и Санкт Петербург са включени всички летищни такси,  безплатен регистриран багаж до 23 кг, както и 1 бр. ръчен багаж до 10 кг + дамска чанта/лаптоп, кетъринг на борда и безплатен check-in.

Относно пътуването до Санкт Петербург, отскоро то е с безплатна виза до там. Ето и подробности(по информация от сайта на МВнР):

От 01 октомври 2019 година българските граждани имат възможност да подават документи и да получават  еднократни делови, хуманитарни и туристически визи във вид  на електронен документ (електронни визи) за посещението на гр.Санкт Петербург, Руската Федерация на специализирания сайт на Министерството на външните работи на Руската Федерация на адрес: https://electronic-visa.kdmid.ru.
Електронната виза се издава безплатно въз основа на  заявление на лицето, попълнено в електронен вид на посочения сайт не по-късно от четири календарни дни преди планираната дата на заминаване, заедно с прикачена цветна  снимка във вид на електронен файл. Никакви други документи за получаването на електронна виза не се изискват.
Електронните визи се издават с валидност тридесет дни,  считано от датата на издаването и позволяват пребиваването на територията на Руската Федерация до осем денонощия от  момента на влизането.
Електронната виза за посещение на гр.Санкт Петербург важи за влизане на територията на Руската Федерация и напускане на Руската Федерация само през следните гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), намиращи се на територията на гр.Санкт Петербург и Ленинградска област:    по въздух: „Санкт Петербург“ (Пулково);   по море: „Висоцк”, Голямо пристанище – Санкт
Петербург (Морска гара); Пътническа морска гара – Санкт Петербург“ наземни ГКПП: „Ивангород“,    Брусничное”, „Торфяновка”, „Светогрск”.

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

 

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *