Новите линии от съседните на България летища!

Наскоро ви показахме новите дестинации от летище София, а днес се насочваме към новите дестинации от близките летища до България. За много българи е по-удобно да идат до някое съседно летище, отколкото до столичното и затова се обръщаме към летищата в Истанбул, Букурещ, Солун, Ниш, Скопие.

Започваме с най-големия град в близост, който разполага с цели две летища и то с огромен брой дестинации – Истанбул.

Първото летище, за което ще ви представим новите дестинации е Истанбул. Чисто ново, открито точно преди година на 29 октомври 2018 г., предлага някои нови маршрути и авиокомпании. Руската авиокомпания Nordwind Airlines започва полети до Нижнекамск, град разположен в Татарстан(Русия). Това е и първа дестинация за авиокомпанията от Истанбул, а линията се открива с полет днес, на 27 октомври.

Друга авиокомпания, която стартира полети от летище Истанбул е френското подразделение на нискотарифната Трансавиа, а първата дестинация е Нант, след 4 дни на 31 октомври.

Летището е хуб на една от най-големите авиокомпании в света Turkish airlines и логично от там се откриват множество дестинации постоянно. Следващата предвидена е Рованиеми във Финландия, започваща на 5 декември. Чудесен шанс да посетите Лапландия за Коледа. На 27 февруари започват полети и до Порт Судан в Судан и пореден нов маршрут до Африка. А на 30 март стартират полети и до Токио Нарита, след като в момента летят само до Токио Ханеда.

В Истанбул има и още едно летище. което също е голямо, но обслужва повече нискотарифни полети и е основен хъб на турския лоукост превозвач Pegasus. Това е разположеното в азиатската част Сабиха Гьокчен.

Pegasus откриват една нова линия на 30 октомври до Рас ал Кайма, град, разположен в Обединените арабски емирства, на стотина километра от Дубай и много близо до Оман, като е идеална отправна точка за екскурзии до там.

Руската нискотарифна авиокомпания победа започва полети до втора дестинация в Русия, след Москва. Това е руският град Краснодар, а цените за двупосочен билет започват от около 75 евро. Първият полет до новата дестинация ще е на 30 октомври и това може да е един от най-евтините начини да стигнете до Русия.

На 30 октомври започват и чартърни полети на нова компания за летището Uzbekistan Airways до Ташкент.

Букурещкото летище Анри Коанда е другото много голямо, разположено страшно близо до България. То е особено удобно за хората в Северна централна България, като е само на час и половина с кола от Русе.

Ер Букурещ започват сезонни чартърни полети от там на 23 декември до Дубай(Ал Мактум).

Стъпилата и на българския пазар немска нискотарифна авиокомпания Юроуингс, започва полети до Щутгарт на 21 май, а лети и до Дюселдорф.

На 30 март пък полският авиопревозвач ЛОТ открива линия от Букурещ до Будапеща.

Идните дни има огромна инвазия от нови дестинации на Раянеър. Днес започват полети до Лондон-Саутенд, а утре до Пиза. На 30 октомври стартират и полети до Единбург. А от 6 юни 2020 година стартира и лятната дестинация Кавала.

Румънският авиопревозвач ТАРОМ стартира полети до Торино на 30 ноември.

А битката за румънски и български пътници е голяма, тъй като и Уизеър са подготвили няколко нови дестинации от Букурещ. На 22 ноември също стартират полети до Лондон-Саутенд и предвид конкуренцията с Раянеър, цените може би ще са много ниски. Същото е и положението с Единбург, където унгарската авиокомпания ще се конкурира с ирландската от 23 декември, когато започват първи полети до там от румънската столица. Горе долу по едно и също време, както със София започват и полети до Ейлат на 29 октомври, а на 2 юни 2020 ще излети първият самолет за Лион.

Друго голямо летище, близо до България е солунското Македония. Новите дестинации от там започват и с нова авиокомпания. Както и от София, ще има полети до Виена с Лауда, а първият е предвиден за 29 октомври.

Раянеър започват през този месец полети до Аман от утре 28 октомври, а на 29 март откриват линия и до Бордо. Една трудно достъпна за лоукост полети дестинация от България е Прага. И до там започват полети от Солун на 1 април с Раянеър.

Близо до нас на запад е разположено летището на Ниш – Константин Велики. Въпреки че няма много полети от там, както е положението с горните изброени, все пак Раянеър ще открият две нови дестинации. Едната е Малта на 8 ноември, а другата Франкфурт Хан на 13 януари.

Македонското Международно летище Скопие не предлага почти никакви нови дестинации. Единствената предвидена е до Цюрих на Chair Airlines, която стартира от утре 28 октомври. А на 2 ноември същият маршрут навлизащ с тази авиокомпания ще се открие и за летището в Скопие.

Полети можете да разгледате и закупите от тук:

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *