България – топ винена световна дестинация!

България вино

България напоследък все по-често попада в различни видове класации за туризъм. Този път класацията е безспорно много приятна не само заради туризма, но и заради неговата причина. Става въпрос за най-добрите дестинации за винен туризъм в света, а класацията е изготвена от специализирания сайт www.winemag.com. Класацията е на 10-те най-добри винени дестинации за 2017 година. Горнотракийската низина е втора в подреждането, а единственото по-добро място за винен туризъм тази година е Кафаяте в Аржентина.

Другите места, където можете да се насладите на тази изискана напитка са повече или по-малко очаквани. Ето цялата класация:

  1. 1. Кафаяте (Аржентина)
  2. 2. Горнотракийска низина (България)
  3. 3. Канарски острови (Испания)
  4. 4. Марлбъро (Нова Зеландия)
  5. 5. Прованс (Франция)
  6. 6. Лондон (Великобритания)
  7. 7. Калистога (САЩ)
  8. 8. Сицилия (Италия)
  9. 9. Рейнгау (Германия)
  10. 10. Хууд ривър (САЩ)

 

Ако сте фенове на доброто вино можете да следите и различните оферти, които пускаме, като често те са до добри винени дестинации, например Канарските о-ви или Лондон. Ако си търсите полети до там, проверете в търсачката на Момондо тук – цък!

Оригиналната класация можете да видите тук – цък!

Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *