Как да изберем следващата дестинация?

Как да изберем следващата дестинация? Въпрос, върху който не се замисляме много, но е доста важен. Ако искаме да си изкараме добре, трябва правилно да направим своят избор, който също така е важно да е информиран.

Има няколко начина да проверим дали дадена дестинация е за нас.

Ето и нашите съвети:

Разбира се важно е за какъв тип туризъм търсим дестинация. Ако търсите например плажна такава, проверете класации в интернет. Търсете нещо от сорта на Топ плажни дестинации за 2020 година. Вижте клипчета в интернет, където често можете да попаднете на такива тематични класации. Такива класации можете да намерите и в секцията ни Знаете ли че…

Проверете местните цени и дали отговарят на бюджета ви. Има доста сайтове, където има някакви средни цени за хранене в ресторант, или на някои важни продукти от супермаркета. Все пак не искате да отидете някъде с предвидени по 10 евро за ядене, а да се окаже, че ще ви стигнат само за един омлет.

Не избирайте някоя дестинация, само защото сте намерили евтини билети. Често от България има евтини билети до Швейцария, но ако видите цените на място за нощувки, храна и транспорт, ще се замислите дали има смисъл да се хвърлите на евтините самолетни билети.

Разгледйте снимки в социалните мрежи на конкретното място. Все по-модерно е да се проучва чрез снимки от социалните мрежи за дадено място. Сложете хаштаг и името на проучваната дестинация и може да намерите скрити съкровища, които да наклонят везните в нейна полза.

Проучете климата по време на пътуването. Дубай например изглежда като много примамлива дестинация, но надали ще искате да сте там, когато температурите са 40 градуса на сянка.

Прегледайте форумите за мненията на хората и не се осланяйте на стереотипи. Мислите си, че Албания е някоя изостанала, мръсна, опасна и неатрактивна държава и дори да имате възможност да идете я подминавате с лека ръка. Ако обаче погледнете мнения на хора пътували скоро там, можете да сте приятно изненадани и да се замислите. Или пък избирате място, само защото му се носи слава на топ туристическа атракция, но когато погледнете мненията на наскоро посетили го, разбирате че е пълно с туристи, затова е станало скъпо, мръсно а основните атракции са обградени от тълпи и не изглеждат както по снимките.

Потърсете пътеписи за дадена дестинация. Винаги има много полезни неща, които може дори да не ги пише в пътеводителите. Може да погледнете нашите две секции пътеписи и автобусни истории!

Това са само част от важните неща, които да следите.

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *