Кризата с Катар се отразява и на полетите

Катар е изправен пред доста сериозна политическа криза. Вече осем държави прекратиха дипломатически отношения със страната и последва дори затваряне на граници. Тези държави са Саудитска Арабия, Бахрейн, Египет, ОАЕ, Йемен, Либия, Малдивските острови и Мавритания. Всички полети между Катар и тези страни бяха спрени, а Саудитска Арабия дори затвори въздушното си пространство за полети, летящи от и до Катар. За съжаление, най-голямата авиокомпания в арабската държава – Qatar Airways също ще бъде сериозно засегната от този политически конфликт!

Едни от най-евтините цени до Азия от България се предлагат именно от Qatar Airways и поради тази причина българите, които се интересуват от азиатски дестинации трябва да следят внимателно ситуацията около авиокомпанията.

Въпреки преустановените полети до някои арабски страни от Доха, това не би трябвало да се отрази сериозно на разписанието на катарската авиокомпания към други дестинации. За момента няма никакви поводи за притеснения ако имате закупен билет с Qatar Airways, освен ако, разбира се, не е до някоя от осемте държави. Все пак се очаква въпреки скъсването на дипломатически отношения между Катар и Малдивите полетите между двете държави да продължат да се изпълняват. Предвид големите приходи от туризъм островната държава трудно би си позволила да ограничи достъпа на туристи с една от най-големите авиокомпании, летящи до Мале.

Една от добрите новини, свързани с кризата между арабските държави е, че може да се очакват промоции в скоро време, с които компанията да запази добри позиции сред клиентите си в конкуренция с останалите големи арабски авиопревозвачи.

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *