Пет места, които да посетим след извънредното положение!

Последните дни за всички от нас, които обичаме да пътуваме, са малко или много мъчителни, заради липсата на пътешествия и неизвестността за бъдещето. Затова решихме да ви препоръчаме 5 места, които да посетите след извънредното положение и след като се отворят границите и причините, които да ви накарат да го направите.

  1. 1. България! Няма как това да не е първата опция за нас. След такава дълга изолация, какво по-хубаво от това, да си припомним някое от стотиците страхотни места в нашата страна. Тъкмо ще подпомогнем малко туристическия бранш, като спим в някой хотел или къща за гости и ще си припомним, че имаме прекрасни забележителности. Може да посетите Родопите и някоя от многото природни забележителности там, сред които Чудните мостове, Каменните гъби при село Бели пласт, пещерите Дяволско гърло, Ягодинска, Снежанка, Ухловица, Триградското и Буйновското ждрело. Също така Перперикон и Татул са сред най-интересните археологически обекти, още Асенова крепост, а може просто да посетите някое място, където да си починете сред природата. Друга планина, която е с уникална природа и още по-изолирана и непозната е Странджа. Ако никога не сте я посещавали, ще е чудесно да го направите. Разбира се все още има, макар и все по-малко местенца за посещение по Черноморието, които не са се превърнали в бетонена джунгла.
  2. 2. Италия! Всички знаем какво се случва в момента в Италия. Това е една от най-прекрасните страни в Европа с очарователни малки градче и множество знакови по-големи. Веднага след отварянето на границите билетите до там трябва да са много евтини, а ако искате да помогнете макар и косвено на страната след голямата трагедия, която я сполетя, то инвестирайте в местната икономика чрез едно туристическо посещение. Няма как да съжалавяте. Казваме ви го от опита на над 20 посетени града из цялата страна. Навсякъде италианският чар ще ви впечатли, а и вероятно няма да има толкова големи тълпи от туристи в началото.
  3. 3. Испания! Тук важи същото, което е и за Италия. След множеството жертви от корона вируса и карантината в цялата държава, определено иберийската страна ще има нужда от приходи от туризъм, а вие ще имате нужда да се разходите из някой от трите най-големи града – Мадрид, Барселона и Валенсия, или пък да посетите Севиля, Малага, а защо не Канарските или Балеарските острови, ако имате нужда от малко по-морска атмосфера.
  4. 4. Китай! Ето това е мястото, което много хора ще избягват, а всъщност е едно от първите, които започнаха да се справят с разпространението на вируса и да намаляват заразените и жертвите. Представете си да идете на Великата китайска стена и да няма тълпи от туристи, да можете да посетите някоя от множеството забележителности и да ѝ се насладите пълноценно. Ако след премахването на ограниченията си мислите, че е много опасно да ходите до Китай, за да не се заразите, се откажете да ходите и до Италия, защото там се е случвало да има земетресения, откажете се от страните на Балканите, защото е имало войни там и като цяло си стойте вкъщи, защото, както знаем е много безопасно. Все пак ви съветваме да не разсъждавате като американците, които са спрели да консумират бира КОрона, само защото си мислят, че щом бирата се казва така, ще се заразят с вируса с това име.
  5. 5. Съседните на България държави! Ако не искате все пак да пътувате със самолет и да обикаляте по летища, то тръгнете с кола, автобус или влак. Сърбия, Румъния, Турция, Гърция и Северна Македония до една имат какво да предложат за пътешественическите ни души. А предвид кризата, която се очаква да ни сполети, това са си доста бюджетни дестинации, които ще уталят жаждата ни за пътувне поне в началоте на периода след Ковид19.

 

Дано сме ви били полезни с тези идеи. Пожелаваме ви да бъдете здрави и възможно най-скоро да можете да пътувате!

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *