Най-евтините цени до Великденски остров!

Ако понякога ви се иска да отидете далеч от шума има много приятни места, които са подходящи за целта. С предложението си днес ударихме с един куршум два заека (в писането на статията не са пострадали животни)! Тематично ви представяме Великденския остров или както му казват местните – Рапа Нуи!

Първите данни за него датират преди 292 години, точно в навечерието на Великден, когато холандски пътешественик го открива.

Името „Великденски остров“ само по себе си може да не ви говори много, „маои“-те може би също, но дали онези каменни статуи, приличащи на човешки тела ви звучат познати? Да, за тях говорим – наречени са маои.

Изградени са от пресована вулканична пепел. Според легендите в тях е скрита свръхестествената сила на предците на първия крал на острова. Високи са от 1 до масивните 11 метра! На острова има около 900 такива. Говори се, че строителството им е било внезапно прекратено, тъй като на острова има и недостроени и/или неизправени статуи, една от които трябвало да има височина от близо 20 метра.
В кратера на най-големия вулкан на острова Рано Кау се намира Оронго – церемониално селище с 53 къщи от камъни само с един отвор за провиране. Казват, че ако постоиш в някоя 1 – 2 минути, очите ти започват да виждат в мрака, а изкачвайки се обратно нагоре, виждаш заровени моаи, като видимите от тях са около 395, а за броя на останалите се гадае.
На острова освен моаи има и други забележителности като „Пъпът на света“, който представлява най-кръглият камък, който събира енергийните линии на Земята. Друго място, което трябва да видите, ако посетите острова, са пещерите, намиращи се под земята му, и в които може да бродите с месеци.
Направен е филм, разказващ за начина на живот на обитателите и отношенията между двата народа, на които се делят. Може да изгледате трейлъра му тук!

Можете да посетите Великденския остров на цена от € 852. Това е, наистина, най-евтината комбинация, за да стигнете до там, но определено си заслужава, за да се докоснете до това мистично и отдалечено място. Ако си купите полети от София до Великденския остров на един билет можете да заплатите скромната цена от € 1857!

Редно е да споменем, че единствените два начина да стигнете до там със самолет са чрез полет от Сантяго (Чили) или Папеете (Френска Полинезия) и то само на чилийските авиолинии! Чилийците имат пълен монопол върху острова си.

А ето и комбинацията от най-ниски цени, която намерихме специално за вас и включва, разбира се, няколко дни за разходка из Чили!

Отиването започва с полет до Милано на 5 юни, а връщането отново с полет от там на 18 юни:

След това има двупосочен полет от Милано до Сантяго от 6 до 16 юни

И идва двупосочният полет до Великденския остров, който е от Сантяго за дати 12-15 юни

От познати сме чували, че и Чили и Великденския остров са прекрасни места, така че ако имате възможност не се колебайте:

Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *