Най-сигурните страни за 2017 година

Кои са най-сигурните страни за 2017 година? Отговор на този въпрос дава едно изследване на Световния Икономически Форум. Основният фактор за формиране на оценката е вероятността от терористичен акт, но има и много други.

С оглед на множеството атентати станали в последните години в някои от най-посещаваните места в света, много хора започнаха да се отдръпват от най-комерсиалните туристически дестинации. Тази класация може да ви насочи къде да е следващата ви дестинация, която да е по-сигурна. Разбира се и това не е гаранция, но все пак е основано на множество изследвания.

На 10 място попада !Катар! Хубаво е предвид последните събития в страната да се има едно на ум, но все пак държавата е на кръстопътно географско положение за голяма част от въздушния трафик между Европа и Азия. Да не забравяме и че Катар беше обвинена, че подкрепя тероризма, така че наистина там трудно ще се случи атентат и от тази гледна точка е сигурна държава.

9 място се пада на Руанда. Да, наистина след геноцида в Руанда, един от най-големите в човешката история, държавата се е стабилизирала. Тя е с една от най-надеждните полиции, на шесто място в света, а природата определено е впечатляваща.

На 8 място се нарежда Швейцария. Добре позната страна със своята планинска природа, тя се нарежда и на десето място сред туристическите дестинации.

7 място е за Норвегия. Една от страните с най-внушителна природа в Европа, но и сред най-скъпите дестинации в целия свят. Страната се характеризира с много малък брой убийства и също много високо ниво на полицията като Руанда.

На 6 място в класацията попада Сингапур. С една от най-стабилните полиции в света, третият най-нисък процент на убийства сред държавите и много строго законодателство.

В първата половина на класацията на 5 място попада Хонг Конг. Регионът със специален статут в Китай е с едно от най-ниските нива на тероризъм в света, а определено е сред най-посещаваните дестинации.

Оман заема 4 място и е поредната арабска държава, която се откроява на фона на конфликтните зони в Близкия и Среден Изток. Отново вероятността за терористични атаки е много малка.

Челната тройка се затваря от една от най-модерните туристически дестинации в света в момента, Исландия. Безспорно след бурното увеличаване на туристите последните години, попадането на страната в тази класация може само да затвърди тенденцията.

2 място е за поредната арабска страна от Азия. Сигурно не е изненада, че това е ОАЕ. Страната, която за последните десетина години направи революция в туризма и архитектурата, се нарежда и сред най-сигурните. Дубай и Абу Даби, определено са топ дестинациите в страната.

И на 1 място се класира Финландия. Още една скандинавска страна, имаща какво да предложи като природа, а и като сигурност.

Може би ви прави впечатление и групираността на страните, така че може да ги съчетаете за посещение. Има 3 скандинавски страни, 3 арабски, две малки страни в Азия(Хонг Конг, разбира се е територия със специален статут).

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *