Няколко трика при запазване на нощувка!

Всеки който си организира сам екскурзията се е сблъсквал с проблема да намери най-евтината нощувка. Тук ще ви споделим няколко трика, които да улеснят избора на място за настаняване и да ви спестят главоболия.

  1. Преглеждайте много сайтове и проверявайте навсякъде, където може за нощувка. Някой ви е препоръчал сайт, от който си е взел много евтина нощувка и ви е казал, че там е мястото, където ще намерите  и вие. Може да е така, но никога не е сигурно. Нощувката за даден хотел в този сайт, може да е по-скъпа от същата в друг сайт, който примерно предлага стаята с намаление. Също така може в даден сайт да няма определен хотел, който ще намерите в друг и ще отговаря на всичките ви критерии. Така че проверявайте винаги поне по няколко места.
  2. Използвайте мета търсачки. Мета търсачките са сайтове, които ви представят оферти от най-различни други сайтове и играят ролята на посредник. Тези сайтове могат да ви улеснят, като вместо да преглеждате много сайтове и да търсите най-евтината стая, мета търсачката ще свърши тази работа и ще подреди по цена всички налични места за настаняване, като ви показва и в кой сайт колко струва. По този начин вие освен че може да си изберете стая, можете и да изберете от кой сайт да я купите. Една от най-големите мета търсачки е http://alltherooms.com/(както бихте се досетили и от името), други по-известни са https://www.kayak.com/http://www.tripadvisor.com/http://www.skyscanner.net/.
  3. Гледайте сайтове и за апартаменти. Понякога може да ви излезе по-евтино или по-удобно ако си наемете апартамент от собственик, а не задължително да ползвате хотелско настаняване. Хубаво е да проверявате и сайтове, които са посредници, а и ако искате може да предложите свое място за настаняване. Апартаментите имат доста повече предимства от хотелските стаи, като най-отчетливите са че може да има кухня, в която да си сготвите нещо. Предлагат в повечето случаи по-голямо пространство от хотелските стаи за по-малко пари. Най-популярните сайтове за търсене на апартаменти за нощувка са https://www.airbnb.com/ и https://www.homeaway.com/. Все пак трябва да знаете, че не винаги тези сайтове са най-изгодни и тук също важи първото правило!
  4. Използвайте сайтове за кешбек. Това са сайтове посредници, които ви връщат някаква част от сумата, след като сте заплатили и ползвали нощувка. Как става това, че да ви връщат платените пари. Тези сайтове ви представят много места, от където да си резервирате нощувка, като за всяко ви предлагат процент или определена сума ако влезете и резервирате именно през сайта за кешбек. По този начин те осигуряват клиенти, а за това сайтовете които предлагат нощувка им плащат някаква комисионна. В крайна сметка всички са доволни. Когато се регистрирате в такъв сайт вижте по какъв начин може да си получите парите и дали изплаща за вашата територия. Разбира се не трябва да очаквате че парите, които се връщат при вас са огромна сума. В повечето случаи става въпрос за под 5-6 % от цената, която сте заплатили. Пример за такъв сайт е http://www.topcashback.com/home, но има и много други, които да намерите в интернет.
  5. Снимките най-често лъжат! Не се подлъгвайте по прекрасните снимки от местата за настаняване. В повечето случаи те са така подбрани, че да ви залъжат, но може да нямат много общо с действителността. Представете си снимка на хубав басейн и шезлонги около него, а като отидете на място се оказва, че точно до него има огромен и грозен строеж, който разбира се го няма на снимките. Или пък виждате прекрасна гледка към морето, но тя е само от два процента от стаите в хотела. Така че никога не се предоверявайте на прекрасни снимки.
  6. Четете отзивите на предишни клиенти! Едно от най-важните неща винаги е да проверявате какво са казали хора преди вас, които са си взимали нощувка в мястото, което сте харесали. Ако ви се струва прекалено евтино, но почти всички са доволни от дадено място, тогава цената няма нужда да ви води до излишни съмнения. Все пак е важно да проверявате повече мнения, защото не винаги мненията отговарят на реалността. А понякога пък има наистина странни оплаквания от сорта на: Нямаше безжичен интернет в банята. Така че четете внимателно и си преценявайте.
  7. Взимайте си места за нощувка, близо до спирки на метро. Разбира се в градовете, които има. Ако сте в голям град с метро, най-добре не се хвърляйте на хотелите, точно в центъра, които са и най-скъпи. Вижте и някои малко по-периферно разположени, но които са близо до метростанция. Тогава може да платите, много по-ниска цена за нощувка, а да сте само на 10 минути по-далеч от повечето забележителности. Другото предимство да не сте точно в центъра е че ще сте на по-спокойно място, далеч от тълпите туристи.

Това са само някои от най-важните неща при търсене на място за настаняване, когато сами си организирате екскурзия. На пръв поглед изглежда доста сложно, но бързо се свиква и може да си запазите нощувка за по кратко време, отколкото да звъннете на туристическа агенция и те да ви запазят, а и определено, в повечето случаи ще е на много по-добра цена.

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *