Ценни съвети преди полет!

Здравейте, решихме да ви представим няколко полезни съвета, в случай че ви предстои полет, които да ви спестят главоболия, време и пари. Някои са от личен опит, други сме ги „отмъкнали“ от други пътешественици.

Ето какви съвети сме ви приготвили:

1.  Не си купувайте вода от летището. Може просто да си напълните празно шише от чешмите в тоалетните, тъй като на повечето летища водата е питейна. Така ще спестите по 2-3 евро, с които можете да си купите една бира или сладолед повече на мястото, където отивате.

2. Слагайте си етикети с имена и телефон на куфарите. Първо ако се изгуби, по-лесно може да ви намерят, за да се свържат после с вас, а и когато излиза от багажната лента, лесно ще можете да си го разпознаете, в случай че има и друг пътник със същия куфар.

3.Носете си международен паспорт, дори да можете да пътувате само с лична карта. На много летища, можете да избегнете опашките при паспортния контрол, като минете през машини, които сканират паспорта ви и проверяват биометричните ви данни. Понякога тези спестени 10 минути от чакане на опашка на паспортен контрол, могат да се окажат много ценни.

4. Все пак ако се редите на опашки за паспортна проверка , се старайте да избирате лявата. Тъй като дясната страна е доминираща при повечето хора, а и повечето са с дясна посока на движение в държавите си, подсъзнателно това е и посоката, която хората избират при редене на опашки.

5. Слагайте си всички дребни неща като телефон, паспорт, ключове, портмоне във вътрешния джоб на якето преди проверката за сигурност на летището и на място ще си сложите якето в кутия с всички тези неща, вместо да ги вадите едно по едно от джоба на панталона. Както казахме няколко минути, могат да спестят много време всъщност.

6. Когато минете проверката за сигурност, първо си намерете изхода към самолета и идете до него. Понякога може да има доста ходене до там, а както знаем е хубаво да не закъснявате за полета си. След като го намерите, можете да разгледате и какво има наоколо.

7. Когато си купувате раница или куфар, търсете нещо, което не е черно, а с друг цвят и се забелязва лесно и отдалеч.

8. Купете си проследяващо устройство за багаж. Непопулярно като мярка против кражба или загубване, но може да бъде много полезно.

9. Когато самолетът кацне, вижте дали ще ви извозят с автобус до терминала. Ако е така, не бързайте да слизате, тъй като дори да се блъскате с останалите за да слезете първи от самолета, автобусът пак ще тръгне докато се напълни с хора.

10. Все пак ако имате малко време за прекачване, говорете със стюардите или стюардесите на борда, да ви съдействат да сте сред първите, които слизат, ако е възможно.

Ако все още пък не сте си избрали подходящ полет, вижте тук:

Изпробвайте някои от тези трикове още при следващия си полет. А ние обещаваме, че ще споделим и още по-нататък!

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *