Ценни съвети при резервиране на нощувки!

Ето ни отново с няколко съвета. След като ви представихме няколко полезни трика, които да прилагате преди, по време и след полет, сега се насочваме с трикове при резервиране на нощувки.

Ето какви съвети сме ви приготвили този път:

1.  Преглеждайте възможно най-рано места за нощувки, без да оставяте това за последния момент. Дори да има фиксирани цени, колкото по-рано разгледате места за нощувки, толкова по-голямо разнообразие ще има.

2. Резервирайте си места с безплатна анулация. Ако сте си намерили нещо евтино, което не ви харесва, но е с безплатна анулация, резервирайте го, особено ако е в скъп град. Подсигуряването е много важно. И така можете да чакате евентуално падане на цените на скъпите места, а ако не се случи, си имате евтини резервирани нощувки.

3. Гледайте снимките на стаята, която резервирате, а не само общи от мястото за настаняване. Ако видите прекрасни стаи на снимки, а цената е много евтина, вижте дали тези стаи не са по-ниско ниво, а снимките да са на делукс стаи в същия хотел.

4. Не търсете задължително места в центъра. Понякога може да погледнете нещо, което е малко по-отдалечено от центъра, но да е много по-хубаво и с много по-евтина цена. Вижте само дали има евтин и бърз транспорт до центъра, като метро или трамвай. Понякога е по-добре да платите 10 евро по-малко за по-хубаво място и да сте на 10 минути с метро от забележителностите, за което билетите да са 2-3 евро.

5. Внимавайте за скрити такси при резервация, които не са включени в цената. Например може да резервирате двойна стая за 40 евро и на място да се окаже, че има още 30 евро за почистване, което сте пропуснали да видите при резервирането.

6. Проверявайте коментарите на други ползвали мястото за настаняване. И по възможност на повече от двама. Понякога се случва човек да не е доволен от нещо конкретно и да оплюе дадено място, а всички други да го хвалят. Затова вижте дали преобладават положителните или отрицателните мнения и също така от какво са продиктувани. Може някой да не е доволен, че се ходи десет минути пеша до центъра, или че няма асансьор в сградата, а за вас това да не е пречка.

7. Ако имате много ограничен бюджет, спете и в хостели. Понякога ни трябва място само за да преспим, а през останалото време разглеждаме града. Ако нямате много пари, разгледайте какво предлагат хостелите и дори да сте в стая с други хора, можете да се запознаете и да опознаете и други пътешественици, а когато спите, няма значение дали сте сам в стая или има и други хора. Разбира се, това е строго индивидуално като усещане и не е нужно да го правите против волята си, само за да спестите 10-15 евро на вечер.

8. Пътувайте повече. Да звучи странно, но ако ползвате по-често сайтове като booking.com, може да ви дадат отстъпка за редовни клиенти.

9. Ако сте някъде за малко, не търсете задължително най-големия лукс. Ако пристигате някъде късно и на другия ден трябва да си тръгнете рано, най-вероятно ще сте изморени и едниственото, което ви трябва ще е легло. Така че не е нужно да изберете някое скъпо място, само защото ви харесва, но няма да имате време да му се насладите.

10. Избягвайте местата около централните гари. Тези райони почти винаги събират неприятни хора, които особено вечер не е хубаво да засичате отблизо. Все пак проверете за конкретно място ревютата, но имайте едно наум.

А най-подходящото място да разгледате нощувки за всеки вкус и бюджет е тук:

Изпробвайте някои от тези трикове още при следващия си полет. А ние обещаваме, че ще споделим и още по-нататък!

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *