Топ 10 градове за посещение през 2019 г.

Кои са топ градове за посещение през тази година? Ето че ни попадна една класация , която дава отговор. Разбира се това е само една гледна точка, но определено си заслужава да я разгледате.

А ето я и класацията, която определено редлага изненадващи предложения, които ще ви привлекат интереса, а защо не и самите вас.

Ако не искате да гледате видеото, ето и топ градовете:

На 10 място е един от големите марокански градове. Ние сме го посетили и го препоръчваме. Може да видите най-голямата порта в света, а мароканската атмосфера определено е екзотична и приятна!

Под номер 9 попада Задар в Хърватия. Ако сте решили да посетите перлите на Адриатика Дубровник и Котор, може би е тази година е хубаво и да обърнете поглед към малко по-непопулярния но много красив Задар. Може и да няма големите тълпи с туристи от Дубровник.

На 8-моя място е Сиатъл. Ако посещавате САЩ, включете го в плановете си!

7-ми в класацията е град Дакар, столицата на Сенегал. Прословут с ралито Дакар в миналото, което от няколко години не се провежда в Африка, градът е готов да посрещне туристите с нови атракции.

Мексико сити е на 6-та позиция. В учебниците по география някога пишеше, че е най-големият град в света, но там има много повече да се види от просто голям брой хора. Например един от най-големите древни градове, столицата на ацтеките Теночтитлан!

5-та позиция се пада на столицата на Непал – Катманду. Сигурни сме, че голяма част от вас си мечтаят за някой трек в Хималаите и да видят на живо някои от величествените осемхилядници, но столицата също е доста колоритна и привлича множество туристи.

На 4-то място е Маями. Тези плажове и страхотната атмосфера, няма как да не привличат посетители.

Под номер 3 е, внимание……Нови Сад в Сърбия. Ето ви един град, който е буквално на половин ден път с кола. Страхотна история, обусловена от силно влияние от Западна Европа и прекрасна обстановка, чар и архитектура останали наследство от множество събития през последните векове. Посетете го!

На една позиция от върха е китайският град Шънджън. Силиконовата долина на Китай и най-големият световен център на електрониката! Няма как толкова технологично развит град да не се обърне към туристите и да не започне да ги привлича. Огромен град, който има какво да предложи, а нещо интересно, побратимен е с настоящата европейска столица на културата – Пловдив!

И победителят в класацията е град Копенхаген! Датската столица също е леснодостъпна от България, а се отличава и с редица забележителности.

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

✓ Също така можете да свалите мобилното ни приложение, ако още не сте го направили от тук-цък!

 

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *