Нова дълго чакана дестинация от Уизеър!

Ето че Уизеър ни изненадаха приятно тази седмица с една прекрасна нова дестинация. След като преди няколко дни се появи информация, че ще има полети до Санкт Петербург от София, вече има и дати и цени на сайта.

Това е първата нискотарифна линия от България в посока Русия, а най-хубавото е, че няма нужда от специална виза, като тук можете да видите условията за придобиване на безплатна такава за Санкт Петербург(по информация от сайта на МВнР):

От 01 октомври 2019 година българските граждани имат възможност да подават документи и да получават  еднократни делови, хуманитарни и туристически визи във вид  на електронен документ (електронни визи) за посещението на гр.Санкт Петербург, Руската Федерация на специализирания сайт на Министерството на външните работи на Руската Федерация на адрес: https://electronic-visa.kdmid.ru.
Електронната виза се издава безплатно въз основа на  заявление на лицето, попълнено в електронен вид на посочения сайт не по-късно от четири календарни дни преди планираната дата на заминаване, заедно с прикачена цветна  снимка във вид на електронен файл. Никакви други документи за получаването на електронна виза не се изискват.
Електронните визи се издават с валидност тридесет дни,  считано от датата на издаването и позволяват пребиваването на територията на Руската Федерация до осем денонощия от  момента на влизането.
Електронната виза за посещение на гр.Санкт Петербург важи за влизане на територията на Руската Федерация и напускане на Руската Федерация само през следните гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), намиращи се на територията на гр.Санкт Петербург и Ленинградска област:    по въздух: „Санкт Петербург“ (Пулково);   по море: „Висоцк”, Голямо пристанище – Санкт
Петербург (Морска гара); Пътническа морска гара – Санкт Петербург“ наземни ГКПП: „Ивангород“,    Брусничное”, „Торфяновка”, „Светогрск”.

Полетите стартират на 02 юли и ще са три пъти седмично: вторник, четвъртък и събота. Цените на двупосочните билети започват от 125 лв. като такива тарифи, можете да откриете през октомври.

Най-вероятно в близките месеци ще се появи и друга далечна и доста екзотична дестинация на Уизеър от София, която ще е извън Европа. Така че можем да очакваме още добри новини.

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *