Фалит за нискотарифна авиокомпания!

За съжаление една нискотарифна компания от Европа наскоро бе принудена да подаде документи за обявяване в несъстоятелност. Това се случи с втория най-голям авиопревозвач в Германия Air Berlin.

Немската авиокомпания имаше големи финансови помощи от Итихад, които бяха основен акционер, но арабите са решили да спрат с финансовите си инжекции. Въпреки ходовете на компанията за справяне с големите загуби, не се стигна до стабилизиране. От лоукост превозвача отдадоха част от самолетите си под наем на Луфтханза, но и това не помогна.

Немската авиокомпания не е единствената подпомагана от Итихад, на големи загуби в Европа. Италианската Алиталиа също получава финансови помощи, в качеството си на партньор от арабите, но и там нещата не са много добре и има големи финансови проблеми.

Air Berlin имаше директни полети от София до Берлин, но в конкуренцията на другите авиокомпании летящи до немската столица бързо се отказа от тази линия. Тя е и една от лоукост авиокомпаниите, които предлагаха презокеански полети до Северна Америка.

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *