10 съвета при пътуване с половинката 😋 (част 1)

Свети ВалентинМладите са над 40% от феновете във Фейсбук страницата ни, която вече трябва да сте харесали😋! Затова решихме да ви предложим 10 съвета, с помощта, на които може да заздравите връзката си. Прекарайте Свети Валентин приятно и спокойно някъде на почивка! Ако ли пък нямате половинка – разгледайте тези съвети, че не се знае кога ще ви потрябват 😉! Разделихме ги на две части, защото знаем, че времето е пари. Все пак, никой не обича досадници с дълги публикации, нали така?!

Пътуването заедно за първи път като двойка може или да допринесе за сплотяването ви, или да се превърне в тотален провал. Можете да научите повече за един човек по време на двудневно пътуване, отколкото в рамките на няколкоседмични срещи.

Когато пътувате с някого бързо разбирате как любимият ви се отнася с разучаването на другите култури и се оправя с настъпили конфликти. Мъжете пък може да усетят как избраницата им управлява финансите си и как се справя със стреса. Най-добре опознавате другия, когато не можете да избягате един от друг. Да не говорим, че ще разберете за всички онези неща, които партньорът ви се е опитал (може би успешно) да скрие от вас преди. Тя може би не изглежда съвсем същата без грим или пък жените може да не искате да отидете в банята след като той я е използвал пръв сутринта.

Пътуването може да бъде по-напрягащо изживяване от живота вкъщи и това се отнася в пълна сила за двойки, които пътуват заедно. Но, екскурзията с вашата половинка може да бъде и обогатяващо преживяване, което да ви сближи още повече. Ето няколко съвета за пътуване с любимия ви, независимо дали планирате първото си пътешествие заедно или опознавате света от известно време като двойка.

Започнете с малки стъпки

Продължителността на времето, прекарано на екскурзията трябва да е правопропорционално на времето, в което сте се срещали. Двойките, които са били заедно в продължение на години имат по-добър шанс за оцеляване по време на дългосрочно пътуване, докато тези, които са заедно от по-малко от 12 месеца, трябва да се придържат към пътувания в продължителност от една седмица до 10 дни.

Изберете правилното място

Често чуваме хората да питат „Коя романтична дестинация е добра“? Това е грешен въпрос! Всяко място може да бъде романтично. Любовта се отнася повече до това с кого сте, какво правите и начинът ви на мислене, отколкото къде точно се намирате на картата. Разбира се, някои места са по-живописни или имат повече „романтични“ опции за настаняване, но това не означава, че са идеалното място за вас и най-скъпия ви човек.

Съсредоточете се повече върху това, което искате да видите и направите, когато отидете там. Ако ви омръзне да лежите на плажа по цял ден няма да имате невероятна екскурзия, без значение колко курортът е известен като „романтичен“ . Говорете с любимия си и обсъдете какво искате да правите и какъв е стилът ви на пътуване и изберете място въз основа на тези изисквания.

Планирайте заедно

В много отношения изглежда, че единият човек във връзката винаги поема нещата в свои ръце относно планирането, докато другият е доволен да бъде воден. Това може да проработи за някои решения, като например къде да отидем на вечеря, но когато говорим за прекарване на няколко дни заедно, а вероятно и за похарчването на няколко стотин лева, по време на пътешествието и двамата трябва да допринесат за вземането на общите решения. След като сте се установили, можете да си поделите отговорностите за планирането по няколко различни начина.

Ако единият е лакомник, той или тя може да избере място с добри ресторанти, а човек, който е по-отдаден на историята или изкуството избира кои музеи да посети. Друг вариант е да се редуват дните и всеки да запланува дейностите си. Ти ще решиш какво да правите в понеделник, а той ще направи план за вторник. Третият вариант, и този, който работи най-добре за някои е всеки да направи план на базата на това, което искаме да правим. Тогава сравняваме (обикновено се установява, че повечето дейности са едни и същи) и сглобяваме окончателният маршрут от там.

Бъдете готови на компромиси

При планирането на пътуването и по време на самото пътешествие, това, което трябва да разберете е, че не може нещата да стават по вашия начин през цялото време. При създаването на маршрут, който включва хем това, което вие желаете, хем онова, което вашият партньор иска да направи, често ще се налага всеки да отстъпи от нещо, за да проработят нещата. Един начин е да разберем колко дейности, градове или ресторанти можем да включим в екскурзията. След това всеки от нас прави списък на най-добрите ни избори, попълваме по един от всеки човек, докато не запълним времето си. По този начин правим нещата, които са най-важни за нас.

Прекарайте време отделно един от друг

С цел да запазиш здравия си разум и да направиш някои неща, които искаш, за разлика от твоята половинка, е важно да останеш насаме със себе си. Може да са 20-30 минути, изчиствайки мислите си със сутрешен джогинг на кратка екскурзия през уикенда. Също така – освобождавайки си цял следобед по време на едноседмична екскурзия за посещение на музей, който твоят любим няма интерес да види.Идеята е, че да прекараш известно време сам е изключително важно. Това може да ви помогне като предотврати разочарованието един от друг или воденето на дребни спорове и ще ви позволи да прекарате малко повече време над нещата, които са най-важни за вас. Освен това, малко време насаме може да ви накара да оцените времето, прекарано заедно дори повече.

Тъй като знаем, че времето на читателите ни е ценно решихме да разделим 10-те съвета на две части!

Вижте Част 2 тук! 🙂

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *