10 съвета при пътуване с половинката 😋 (част 2)

половинкаТъй като 40% от феновете във Фейсбук страницата ни са млади решихме да ви споделим 10 съвета, с които може да предотвратите кошмари на пътешествие с половинката си! Идва хубавият празник на влюбените, защо да не си го прекарате приятно и спокойно някъде на почивка? Разделихме съветите на две части, защото знаем, че времето е пари. Все пак, никой не обича досадници с дълги публикации, нали така?!

Ако не сте прочели още първата част може да го направите тук !
И така, да продължаваме :

Обсъдете бюджета преди да тръгнете

Парите са една от основните причини за несъгласие при всички двойки, независимо дали те пътуват или не. Лесно да си кажеш „Аз съм на почивка, ще се оправя с финансите си по-късно“. След това обаче ти иде да се разплачеш, когато получиш извлечението по кредитната си карта. Единият от двама ви може също да се чувства притиснат да се справи с другия, което от своя страна може да доведе до негодувание.

Преди да започнете да резервирате екскурзията си, говорете открито и честно за това какво можете да си позволите и как планирате да си поделите разходите. Освен ако финансите ви вече не са споделени, най-добрата система е да се определи бюджет и всеки да плаща за себе си. Това все пак не означава да разделяте сметката си за всеки ресторант. Просто решете колко смятате да похарчите за всеки разход и определете всяка цена за един човек.

Например, ако хотелът ви ще струва 500 лева за пет нощувки и самолетните билети са били 250 лева, можете да платите за полетите, а партньорът ви ще се погрижи за хотела.

Бъдете гъвкави

Въпреки че твърдо вярваме в планирането на маршрут и определянето на бюджет за всяко пътуване мислим, че е също толкова важно да останеш гъвкав. Нещата се променят. Понякога след дълъг ден на разглеждане на забележителности просто не ви е до ходене на вечеря в луксозния ресторант, който сте избрали. В деня, когато искахте да изкачите Дуомо за спираща дъха гледка, виждате, че на небето се появяват сиви облаци. Направете си план, но планирайте и промени. Винаги имайте план Б и план В и не позволявайте на малките пречки да осуетят деня ви. Понякога най-добрите неща могат да се случат, когато плановете ви отпаднат.

Запазете чувството си за хумор

С дори и малкото ценно време, което имаме, понякога оказваме твърде голям натиск върху себе си само и само, за да имаме перфектно пътуване и да се насладим на всяка една секунда от него най-пълноценно. Когато това не се случи се чувстваме смачкани. Но нещата не винаги вървят гладко. Полети се забавят, багаж се губи, хотели изгубват резервациите. Понякога дори и най-горещо препоръчваният ресторант се оказва разочарование.

Когато се случат лоши неща опитайте се да разсъдите трезво. Това, че някой луд италиански готвач ви крещи, защото сте споделили, че рибата меч не е много прясна, не трябва да съсипе пътешествието ви. Намерете начин да се посмеете над това и ще се окажете с по-добър опит и по-интересна история за разказване, когато се приберете у дома. Да предположим, че сте безнадеждно изгубени, навън вали и влакът ви тръгва след час. Най-лошото, което може да се случи е да се окаже, че сте с малко пари, а оставате още една нощ в града. Опитайте се да мислите в перспектива. Не забравяйте, че в повечето случаи проблемите, които имате са незначителни и временни.

Бъдете романтично настроени

Всяко едно пътешествие, всеки ресторант и всеки хотел е толкова романтичен, колкото сами го направите. Когато разглеждаме забележителности се опитваме да запълним колкото може по-голяма част от времето си в кратка екскурзия. Тогава забравяме колко е важно да намалим скоростта и да оценим времето, което имаме с този, когото обичаме. Понякога трябва да планираме романтиката. На дори и на най-нискобюджетното пътуване, намерете начин да направите нещо специално за вашия партньор. Независимо дали ще е пикник с възможност за възхитителна гледка, закуска в леглото, разточително пиршество или просто дълга лунна разходка под светлините на града, не забравяйте да планирате най-малко по една замислена изненада за вашата половинка.

Защитете парите си

Разбира се, че вие и вашият партньор никога няма да се разделите. И със сигурност, не преди едноседмичното ви пътешествие из Напа или двуседмичната ви екскурзия из земите на Ирландия. Но … тези неща се случват. Познаваме няколко души, които са загубили стотици левове от самолетни билети, тъй като те са били изхвърлени точно преди пътуването. Има и хора, които са изтърпели неприятна ваканция (за да не загубят парите си) и са се разделили веднага след като са се върнали у дома.

Не позволявайте това да ви се случи. Уверете се, че цената на билета ви може да бъде възстановена или че датите могат да бъдат променени. Ако трябва да оставите депозит разберете кога е последният ден, в който може да получите обезщетение. За по-скъпа екскурзия вижте възможността за пътническа застраховка, която често съдържа клаузата „отмяна, поради каквато и да е причина“. Тя може да излекува разбитото ви сърце и ще ви позволи да възстановите всичките си средства, ако връзката ви не потръгне.

Харесайте фейсбук страницата ни, за да разбирате веднага щом публикуваме други интересни новини и оферти! Благодарим ви!  🙂

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *