Рейкявик

РейкявикПрез 60-те години на 20 век на Icelandair им хрумнала страхотна идея, с която да привлекат хора в страната си! Идеята била да предложат безплатен престой в Рейкявик, ако пътниците имат няколко дни разлика в полетите между Европа и Северна Америка – и това без да има допълнително оскъпяване. Сега, Исландия е една от най-популярните дестинации за пътешественици, независимо от сезона (дали когато има арт фестивали и страхотно за разходки време или когато е идеална за предизвикателно пътешествие и наслаждаване на Северното сияние). Според информацията на Google, 20-30-годишните дами биха предпочели пътуване в Исландия – може би, защото е безопасно за соло пътешествие. Вижте как да стигнете до Рейкявик тук

Хавана

ХаванаНе би трябвало да ви изненадва, че Куба е толкова известна сред пътешествениците. През 2016г. президентът на САЩ – Обама става първият президент, посетил Куба след Калвин Кулидж през 20-те години на 20 век. Това е знак за стапяне на дипломатическите отношения. Гугъл казва, че най-заинтересовани в пътуване до Куба са мъжете в 30-те и 40-те си години, които са от Флорида и обичат филми. Някой да знае за Buena Vista Social Club?

Торонто

ТоронтоИдеята за безплатен престой на Icelandair била толкова успешна, че и други градове се опитали да измислят своя версия. Торонто представил своята програма чрез Air Canada през 2016г. Разменният курс американски-канадски долар и лесното преминаване от източните щати към Торонто правят предложението още по-привлекателно. Най-големият град на Канада привлича и с добрата си кухня! 😉

Мексико

МексикоВъпреки че плажовете на Мексико, от Саюлита до Тулум, винаги са били привлекателни за туристите, столицата на страната вече се слави и с историята, архитектурата и храната си. Като начало, ако пътувате между Щатите и Южна Америка, помислете за пътуване до Мексико и поглезете небцето си.

Токио

 

 

Велико, технологично напреднало и страхотно място за хранене – Токио. Градът винаги е бил популярен сред пътешествениците, но Япония не разчита на стари лаври. Страната е с амбициозната цел да удвои туристите си до 2020г. чрез обновяване и подобряване на инфраструктурата (включително невидими влакове). Целта включва и постоянно развитие на културата им – постигане на шотландско ниво в бизнеса с уиски и достигане нивото на италианската мода. Информацията на Гугъл показва, че хората, заинтересовани от Япония са 24 – 35 – годишни мъже, които обичат технологиите. Цените на полетите до Токио не са се променили особено от времето на статията ни от миналата година – цената е около 390 лири/паунда!

Още не сте решили къде да отидете тази или следващата година?

Благодарение на Google Дестинации можете просто за секунди да попитате интернет и да получите десетки идеи. Е, стягането на багажа си е ваша работа (поне засега 😉 ). 

А ето и от къде разбрахме за тази класация – цък!

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!