Няма пътешествия, какво да правим?

Здравейте. Явно пътешествията ще са нещо, което е в миналото и в бъдещето, но не и в настоящето. Трудно ще избягаме от темата за Ковид19, но такава е реалността в днешни дни. Затова решихме да ви дадем няколко съвета какво да правите в условията на настоящото извънредно положение. Някои са свързани все пак с пътешествия!

 • Прочетете някой пътепис, ако много ви липсват пътуванията. Да, ето един начин да пътуваме, макар и виртуално. Интернет е пълен с пътеписи, а ние имаме две секции. Едната е с пътеписите на Бистра Божикова и се нарича автобусни истории. Нея можете да намерите тук – цък!
  Другата секция е пътеписи – цък!
  Ако искате пък сега е моментът да напишете и да ни изпратите пътепис за някое ваше пътуване!
 • Идете на село или ако имате къде малко по-далече от урбанизираните територии (освен, ако вече не сте). За съжаление няма как да пътуваме надалече, но има все пак къде да се иде. А и изолацията ни не е задължително да е в апартамент или къща в големия град(ако живеете в такъв). България предлага толкова красиви места, посетете някои от тях, но все пак избягвайте да сте в големи групи или да имате контакти с други хора.
 • Можете да прочете всички книги, за които все не ви е оставало време. Може и да напишете, ако ви е голям мерак.
 • Гледайте филми. Едно от предимствата на многото време вкъщи е, че можете да гледате филми, които сте отлагали до сега. Изборът е меко казано голям.
 • Играйте игри онлайн. В този момент на асоциалност, начинът да сме социални е чрез интернет. Сега е моментът да разкриете геймърската си същност.
 • Правете физически упражнения вкъщи или сред природата. Фитнесите затварят, спортните зали също, но има множество варианти за физическа активност и вкъщи. А може и да потичате сред природата, да се разходите или да покарате колело. Тъкмо да се откъснете малко от забързания градски живот.
 • Подредете си къщите и апартаментите. Ако всичко е разхвърляно у вас и има нужда от подреждане, а и от почистване. Сега е моментът!
 • Набележете следващата дестинация и я проучете. Е, няма как да пътувате в момента, но можете да изберете дестинация, която да посетите в първия възможен момент. Сега ще имате време да разгледате видеа, да прочетете пътеписи, форуми, блогове с всякакви съвети за забележителности. Да, за логистиката въпросът е малко по-непредвидим, така че можете да пропуснете тази част.
 • Разгледайте секцията ни Знаете ли че – определено има интересни неща, които да прочетете и видите в нея. А можете да я намерите тук – цък!

Дано сме ви били полезни с тези идеи. Пожелаваме ви да бъдете здрави и възможно най-скоро да можете да пътувате!

Ако тази информация ви хареса:

✓ Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата ни и да се абонирате. Насладете се на още много невероятни оферти и всякаква полезна и интересна информация, свързана с пътешествията!

 

[wp_cart_button name=“Пътешественически куиз 19.10.2020″ price=“5″]

Сподели публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *